Движението по автомагистрала Тракия“ от пътен възел „Свобода“ при Чирпан до пътен възел Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Обособен е обход през път II-66 – Стара Загора - Нова Загора – Сливен - АМ „Тракия“ и обратно.

Ограничен остава и трафикът през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново.

Към 17:00 ч. е възстановено движението по път II-76  Българска поляна – Княжево.

Товарните автомобили, пътуващи от граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, се пренасочват през пътен възел "Харманли" по път II-76 – Тополовград – Елхово – Ямбол - Ришки проход. Обходът за леките автомобили е през Шипченски и Котленски проход.

Една седмица вече са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора заради протеста на миньори и енергетици, който започна в петък, 29 септември, сутринта и продължава и към момента. Основното им искане сега е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

След среща с премиера акад. Николай Денков беше подписано споразумение, одобрено и от Народното събрание, но протестиращите не се съгласиха с документа и заявиха, че ще отстояват исканията си.
МВР, БТА