Полицаят Петър Иванов, който пострада заедно със своя колежка от хвърлена бомбичка на стадиона в сряда, вече е на работа, съобщава NOVA. Ранената служителка на реда Гергана Зашева още е болница, като състоянието й е стабилно. Двамата служители на жандармерията пострадаха по време на мача Левски - ЦСКА.

Задържани все още няма, а държавата обмисля нови мерки срещу футболните хулигани.

18 април: Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

Петър Иванов работи в системата на МВР от 16 години. За този период той е видял много неща. Той и негови колеги охраняват вечното дерби Левски-ЦСКА на националния стадион тази седмица.

На полувремето Иванов чува взрив, след като от агитката на Левски хвърлят самоделна бомбичка. Той и Зашева се намират в тунела между секторите. "Просто взрив. На мястото, на което ние се намирахме, няма как да знаем откъде е дошла тази бомбичка", казва той. Счупила се стъклена врата, летели стъкла. Именно от тях били ранени Петър и колежката му. Иванов е леко пострадал, а Зашева претърпя операция на окото и до месеци ще се разбере какви ще са последствията за зрението й.

Още не е ясно кой окървави вечното дерби

"Осъзнавам, че има и недобронамерени хора", казва лаконично Иванов за случилото се. Признава, че отива на работа позитивно настроен. Пожелава на колежката си да е силна, бързо и успешно да се възстанови и я описва като "мъжко момиче".

Как се вкарват бомбички на стадиона?

А към хората, които извършват подобни хулигански прояви като хвърлянето на бомбичка на стадиона, отправя апел: „Хората, които правят тези неща, да се замислят, че там в публиката може да е и техен роднина”.

МВР затяга сериозно охранителните мерки по стадионите

Държавата и футболните среди обещаха да бъдат безкомпромисни към хулиганите на стадиона
. Предвиждат се нови мерки - повече камери, полицаи и претърсвания и проверка на личните карти на запалянковците.
nova.bg