Кирил Петков Асен Василев
Кирил Петков Асен Василев / Продължаваме Промяната
"В парламентарния контрол е много по-важно да изслушваме министър Шишков, във връзка къде са парите от АМ "Хемус", отколкото да се занимаваме с цирковете, организирани от партия ГЕРБ във връзка с изслушването на "Джемкорп", заяви Кирил Петков на брифинг в парламента. Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" отново припомни, че подписаният меморандум е необвързващ и е прекратен. 

"Няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от "борисовките". Вече 2 месеца се занимаваме с несъстоятелни неща и в момента много по-важно е да изслушаме министър Шишков за магистрала "Хемус", къде са изчезналите пари, къде е изчезналата магистрала", заяви Петков. 

"Връщам се в зала, където продължава парламентарния контрол", заяви Петков на въпрос дали ще отиде на изслушването. 

Асен Василев, Кирил Петков и бившият началник на кабинета на Петков - Лена Бориславова, трябваше да бъдат изслушани по време на второто заседание на временната парламентарна комисия за меморандума между България и компанията Gemcorp. На първото заседание миналата седмица се стигна до скандал между „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ.

Срокът на действие на комисията е един месец, и бе създадена да провери всички факти и обстоятелства около договора за инвестиции в зелена енергия на стойност 1 милиард долара.

Депутатите одобриха комисия, която да разследва Gemcorp

От ГЕРБ обявиха, че този документ създава опасност за националната ни сигурност. От „Продължаваме Промяната“ пък твърдят, че договорът е прекратен.


 
БГНЕС