/ БТА
Председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че лично той е отказал "делкането", което Христо Иванов му е предложил.

"По другите теми обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов "делкането", което той ми предложи тук в моя кабинет", допълни Пеевски.

"Лично седя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат Прокуратурата", допълни той.

По думите му битката е за КПКОНПИ и Прокуратурата. Според него олигархията иска да овладее държавата.

"Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.главен прокурор Сава Петров", заяви Пеевски.

"В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа, заради Свилен Спасов, агент на ДС, лично посочен от тях на това дружество", коментира той.

"Имаше добри разговори за Конституцията как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго мнозинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва в момента", заяви Пеевски.

"Логично е когато има определени парламентарни групи, управляващи, опозиция, регулаторите да бъдат на цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50 и да спрат приказките вече как ГЕРБ с ДПС, кое е лошото на ДПС", запита Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията? Всичките ми идваха час през час, докато направим промените. Ние ги направихме за България, а сега ще ми казва, че отново ще извади темата „ДПС”. ДПС е най-националноотговорната партия и крепи това правителство девет месеца”, заяви Пеевски.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня