/ БГНЕС
Без шум и в спокойна атмосфера парламентът прие оставката на Цветан Цветанов. Още в първите минути от пленарния ден 121 народни представители гласуваха "за", 7 - "против", а 3 - "въздържал се".

Оставката на втория човек в ГЕРБ беше заложена като първа точка от дневния ред.
 
Цветанов си тръгва с подарък от колегите - маратонки за дълъг политически маратон

Цветанов напуска Народното събрание след като името му бе замесено в имотен скандал, станал известен в общественото пространство като "Апартгейт". Поредните проблеми с репутацията на Цветанов започнаха след като се разбра, че той е собственик на луксозен имот в столицата, придобит на цени, много по-ниски от пазарните.
 
Въпреки че той напуска Народното събрание стана ясно, че ще запази поста си като зам.-председател в ГЕРБ и остава начело на предизборния щаб на партията.
 
Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

Според реда в листата на мястото на Цветанов в парламента се очакваше да влезе 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който обаче все още не е обявил официално намерението си. На парламентарните избори преди 2 години той е бил 11-и в листата на партията, но е спечелил около 2900 преференциални гласа, вероятно заради съвпадението с номера на партията в изборите тогава.
 
Начело на парламентарната група на ГЕРБ ще застане настоящият председател на парламентарната комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

Най-емблематичните моменти от кариерата на Цветанов
 
Това е четвъртата оставка след избухването на скандала с апартаментите на властта. Преди него заради евтини апартаменти постовете си освободиха подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.