Пет сигнала за паднали и счупени клони са получени в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община от 8:00 ч. днес до този момент. Това съобщи дежурният в дирекцията. През вчерашния ден са постъпили 46 сигнала, свързани с произшествия в резултат на силния вятър.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили 140 обхода на територията на общината с цел оглед за наводнения, състояние на реките и обезопасяване на компрометирани елементи, се посочва в информационния бюлетин на дирекцията. Обходите и огледите за нанесени щети продължават.

Няма информация за закъсали превозни средства по пътищата на територията на Природен парк „Витоша“. Създадена е организация за почистване и опесъчаване на пътищата там.

От бюлетина на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ става ясно още, че контролирано се изпускат няколко язовира на територията на Столичната община. Нивото на водата в микроязовир „Мърчаево“ е 0,60 м над преливния ръб, заради което се изпуска контролирано и се наблюдава. Язовирите „Филиповци“, „Суходол“, Иваняне“ и „Панчарево“ също се изпускат контролирано. Свободният обем в язовир „Искър“ е 21,6 %. Свободни обеми имат язовирите „Бистрица“, „Пасарел“, „Панчарево“, „Огняново“.

Реките на територията на Столичната община текат в коритата си, без опасност от разливи. Нивото на река Искър при водосбора в района на гр. Нови Искър, е 51 см., което е повишение с 25 см., съобщават още в бюлетина си дирекция „Аварийна помощ и превенция“.
Рени Никифорова/БТА