НС
НС / БГНЕС
Мнозинството в парламента отхвърли искане на БСП за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов по казуса с ЧЕЗ. От гласували 190 народни представители 82 бяха "за", 98 - "против", а 10 се въздържаха.

БСП иска изслушване на Борисов

Поемала ли е българската държава ангажименти по сделката с ЧЕЗ и по какъв начин са защитени интересите на българските граждани, попита Драгомир Стойнев от БСП. Кой клати правителството, кой премиерът ще гони "до дупка", кои са "те", попита още той. Искаме да разберем кои са гадовете, допълни Стойнев.

НС
БГНЕС

Според Борисов скандалът около ЧЕЗ е сценарий срещу правителството

Данаил Кирилов от ГЕРБ от
говори, че премиерът вчера е депозирал в деловодството на парламента данни, които е получил от премиера на Чехия по казуса с ЧЕЗ. Утре ще има заседание на две компетентни парламентарни комисии по случая и там депутатите могат да зададат въпросите си към представителите на съответните органи, допълни Кирилов. По отношение на опитите за клатене на правителството погледнете около себе си, запитайте себе си и вашата парламентарна група и отговорите са налице, коментира още той.


Борисов иска от Бабиш информация по сделката с активите на ЧЕЗ у нас

НС
БГНЕС

Жельо Бойчев от БСП се обърна към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и заяви, че е очаквал лично тя да подкрепи искането на левицата за изслушване на премиера. Според Бойчев Караянчева за пореден път се подчинила на мнозинството. "Не Ви отива, г-жо Караянчева", заяви депутатът. Какво трябва да се случи в държавата, за да дойде премиерът и да отговори на въпроси в Народното събрание, попита Бойчев.

НС
БГНЕС

Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси

Дали гласувам "за" или "против" е въпрос на мой личен избор, отговори председателят на парламента.
БТА