/ БГНЕС
За първите пет месеца на тази година резултатите са положителни, отчита се намаление на пътните инциденти и броя на загиналите, е казал зам.-министър Красимир Ципов, който е участвал в обществено обсъждане "Нови правила за движение по пътищата - предизвикателства и решения", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Темата за безопасността по пътищата засяга неограничен брой хора и това е повод за организираното обществено обсъждане по темата.

Засилени проверки на шофьорите за алкохол и наркотици

Зам.-министърът е представил основните акценти от трите законопроекта и е подчертал, че тези промени са насочени към постигане на по-голямата сигурност на пътя.

"Предвижда се голяма част от правилата да залегнат на законово ниво, въвеждане на регистрационен регистър на търговците на авточасти втора употреба, по-засилен контрол, който да изпълни своето превантивно действие и да доведе до намаление във възможния минимум на кражбите и противозаконните отнемания на МПС", е обяснил Ципов.

Повече хора са ранени при катастрофи през тази година

В рамките на срещата представители на неправителствени организации са направили предложения, които биха могли да допринесат за подобряване на безопасността на движение по пътищата.
БГНЕС