/ БГНЕС
Очаква се Народното събрание да гласува Проекти на решения за персонални промени в Министерския съвет на Република България в четвъртък. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица.
 
В проектопрограмата са още Доклад за прилагането на закона и за дейността на съдилищата през 2016 г. и 2017 г., както и първо четене на промени в Закона за закрила и развитие на културата, в Закона за обществените поръчки, в Закона за защита на личните данни и в Закона за защита на класифицираната информация.
 
В четвъртък се предвижда депутатите да гледат на първо четене промени в Закона за професионалното образование и обучение, в Закона за семейни помощи за деца, както и Законопроект за предприятията на социалната и солидарна икономика.
 
В петък се очаква парламентът да започне работа с Годишен доклад за Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2017 г. и традиционният парламентарен контрол.