/ БГНЕС
Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Димитър Иванов за сключване на неизгодни сделки на обща стойност близо 3 млн. лв. и за длъжностно присвояване на мобилен телефон и два лаптопа на обща стойност над 6000 лв. Това съобщиха от прокуратурата.
 
Ексшефове на "Напоителни системи" и бивш директор на ДФ "Земеделие" с обвинения

Димитър Иванов е обвинен в това, че в периода от 26 ноември 2013 година до 6 ноември 2014  година е сключил четири договора - за правни услуги и консултантски договори, при липса на необходимост от сключването им и от това са нанесени вреди за 2 986 355,52 лв. за „Напоителни системи“.

Иванов е обвинен и в длъжностно присвояване на айфон и два лаптопа, които са били собственост на предприятието.
 
Само за осем месеца дълговете на "Напоителни системи" набъбнали с 5 млн. лв.

През август 2014 година той е разрешил със своя заповед на председателя на Съвета на директорите на дружеството да придобие мобилния телефон за 85,43 лева, при положение, че стойността му е 1100 лева. Иванов наредил лаптопите на обща стойност близо 5000 лева да се бракуват, без да има основания за това. Единия взел за себе си, а другия предоставил на служител на дружеството.
 
Бивши шефове на „Напоителни системи" в ареста с обвинения за продажба на скрап

Иванов е с мярка за неотклонение "Подписка“. Той е третият обвинен по разследването за безстопанственост и сключване на неизгодни договори в „Напоителни системи“ след Ивайло Първанов и Стайко Ганчев.
 
Разследването продължава.