документи
документи / Sofia Photo Agency, архив
Само за последните осем месеца задълженията на държавното предприятие „Напоителни системи“ са се увеличили с около 5 милиона лева, изчислиха от министерството на земеделието и храните. В края на юни миналата година задълженията на дружеството са били 29 милиона и 574 хиляди лв., а до вчера сумата е набъбнала на 34 милиона и 439 хиляди лв. За същия период несъбраните вземания са нараснали с около 4 милиона и са стигнали до 17 милиона 252 хиляди лв.

Това показват първите данни от проверката на дейността на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Галина Панайотова. Установени са и нередности, свързани с възнагражденията, получавани от Галина Панайотова като изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите.

Започват разследване за корупция в "Напоителни системи"

Според Търговския закон тя няма право да бъде едновременно и на двата поста. Въпреки това за шестте месеца, през които е управлявала държавната фирма, Панайотова е получила общо над 36 000 лева.

Пред два дни Панайотова беше уволнена от шефското място в държавното дружеството. От министерството на земеделието и храните информират, че срещу предишното ръководство на „Напоителни системи“ са подадени сигнали до Прокуратурата за извършени финансови престъпления.

Новата шефка на "Напоителни системи" се оказа бивша фолк певица (ВИДЕО)

 Снежина Динева е новият изпълнителен директор на държавното дружество „Напоителни системи“.