/ iStock/Getty Images
Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и главно след обяд, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е около средното.

По Черноморието в сутрешните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се увеличи високата и средната облачност, но само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се увеличава. Слаби валежи ще има на отделни места, главно Родопите и централните части на Стара планина. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

През следващите три дни над страната ще бъде предимно облачно, ще има и валежи.

В четвъртък дъжд ще вали главно в Източна България, а в югоизточните райони има повишена вероятност за значителни количества.

В петък на отделни места ще превали слаб дъжд.

В събота валежите ще са на повече места, а повече по количество ще са в Северна България. Вятърът ще от запад-северозапад през първия ден слаб, впоследствие ще се усили до умерен. Сутрешните температури ще се повишат слабо, а дневните ще се понижат.