/ ThinkStock/Getty Images
Според свидетел на инцидента, Кристиан Николов е заспал секунки преди инцидента
"Секунди преди катастрофата с Милен Цветков, Кристиан Николов, подсъдим за инцидента, бил задрямал зад волана". Това разказа пред софийския градски съд Георги Иванов - приятел на Николов.

Разпитват свидетел на катастрофата с Милен Цветков (ВИДЕО)

Георги е един от преките свидетели на катастрофата, при която загина Милен Цветков
, тъй като се возел в колата с Кристиан и неговата приятелка Симона.

Георги Иванов си спомни, че секунди преди сблъска си гледал телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети в червено. Именно тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал и с клюмнала глава.

Докъде стигна процесът срещу обвинения за катастрофата с Милен Цветков (ВИДЕО)

Опитал се нещо да му каже, но в този момент се случила катастрофата. Според Георги Иванов колата, която Кристиан карал, се движела с около 70-80 км/ч.

Младежът си спомни, че преди инцидента той, Николов и Симона не са употребявали алкохол и наркотици, но разказа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди инцидента.

Година след смъртта му: Излиза книга за Милен Цветков (ВИДЕО)

Иванов обясни още, че избягал от мястото на инцидента, защото баща му не знаел, че се е върнал от чужбина в България и затова не видял дали Кристиан и Симона помагат, защото бързал да избяга.

Младежът разказа още, че Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара.

Отмениха гаранцията на приятелката на Кристиан Николов, погубил в катастрофа Милен Цветков

Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си приготви от този чай. Катастрофата стана на Великден миналата година.
БТА