„Има такъв народ”, „Възраждане”, ГЕРБ и ДПС направиха абсолютен безпринципен сбор, обединени само от това да защитят интереса си. Ще продължим с поведението, което ви е познато в последните 6 години.

Правителството не оцеля при вота на недоверие

Изпитали сме цялото жило на този модел на управление. Един вот на недоверие няма да ни спре. Продължаваме!”. Това заяви Корнелия Нинова в кулоарите на парламента след гласувания вот на недоверие, който свали кабинета „Петков".

Тя подчерта, че в следващата една седмица задължително трябва да бъде приета актуализацията на бюджета. „Искам да обърна внимание преди раздаването на мандати на нещо важно, на което държим от самото начало.

Призовавам всички депутати да се стегнат и в следващата една седмица да приемем актуализацията на бюджета. Ако до края на седмицата не бъде приет на 2 четене Законът за ДОО, пенсионерите няма да си получат увеличенията на пенсиите от 1 юли, майките с деца няма да получат данъчните облекчения за деца. Призовавам депутатите за отговорно поведение към българския народ”, каза Нинова, предава NOVA.

Първи коментари след падането на кабинета „Петков” (ОБЗОР)

"Всичко което гласувахме и което достойно и отговорни това правителство свърши, тези ще го провалят. Ако ни поканят за разговори за ново правителство, ще участваме в разговори", поясни тя
БГНЕС/nova.bg