Виждаме, че новата коалиция претърпя първи крах, защото сутринта видяхме, че няма готова кандидатура (за нов председател на Народното събрание - бел. ред.). Това заяви заместник-председателят на НС и депутат от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

Той коментира, че утре отново е включена точката за избор на нов председател на НС. И допълни, че е възможно отново да предложат Никола Минчев.
"Г-н Минчев се справя прекрасно и за нас е един от най-способните хора, които може да заемат този пост", посочи още той.

Според Иванов, правителството не е оцеляло, защото не се поддава на нечии интереси и защото не е направило компромиси с принципите си - а именно нулева толерантност към корупцията и задкулисието.

"Работихме денонощно, за да дадем отговор на предизвикателствата на тези бурни времена - COVID криза, войната в Украйна, световна инфлация, ценови шок, криза с газа. При такава обстоятелства за по-малко от 7 месеца не могат да се дадат. Считам, че до голяма степен успяхме да се справим", смята той.

Или нова коалиция, или нови избори са вариантите на масата, посочи още той.

"Не искаме да сме парламент или правителство само на нашите избиратели, но на всички български граждани. Те заслужават да живеят в една хубава и развита България, в която елементарните неща - здравеопазване и образование са достъпни. Но това не го виждаме 30 години. Ако трябва да правим компромис с нашите принципи - не, няма да го направим", категоричен беше още Мирослав Иванов.