Никола Николов не е в топ 5 на разследваните за злоупотреби
Никола Николов не е в топ 5 на разследваните за злоупотреби / снимка: БГНЕС

Данните, че бившият началник на Гражданска защита Никола Николов е в топ 5 на разследваните засега не се потвърждават, съобщи БТА. Адвокат на лидера на Евророма Цветелин Кънчев заяви в петък, че научил от клиента си за подобен списък на петима, които трябва да бъдат разследвани за злоупотреби. Самият Кънчев, заедно с още двама е в ареста по обвинение за изнудване над Николов. Не се потвърждават и данните за престъпления, които арестуваните твърдят, че имат срещу бившия началник на Гражданска защита.

Според данните, събрани до момента, Николов е платил 160 000 евро, за да не бъдат разгласявани данни, които ще го злепоставят в обществото, както и за да бъде запазена сигурността на семейството му. 10 000 евро са били платени за свикването на ромското мешере, което трябвало да реши какво да се прави с документите срещу Никола Николов.

Вчера в предаването „Седмицата" на Дарик градския прокурор Николай Кокинов съобщи, че платените от Никилов пари са законни. Основната част от тях били от негов близък, който имал фирма.