Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Няма напрежение в управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти. Това коментира в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за напрежение между париите в управлението даде вицепремиерът Валери Симеонов при вчерашно медийно участие, в което разкритикува премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова заради казуса с втория лифт на Банско.

Хората дават оценка 3+ на правителството
 
Цветанов заяви, че има различни мнения и това е нормално за коалиционно правителство. „Диалогът трябва да бъде водещ, ще подобрим диалога“, каза той. „Работим изключително добре с Парламентарната група на Обединените патриоти и с техните представители в изпълнителната власт“, посочи Цветанов. „Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно и сплотено“, подчерта той.
 
Правителството е наясно, че трябва да реши проблеми, наслагвани с години в Банско и региона, заяви Цветанов и допълни, че искат да се фокусират върху спазването на законодателството и процедурите. „Искаме нещата да се случват максимално бързо, но все пак трябва да изчакаме съответните срокове“, каза той.

Какви са електоралните нагласи?
 
Валери Симеонов иска проблемите да бъдат решавани много бързо и може би затова се получи разминаване в позициите, но съм убеден, че ще намерим необходимия компромис, консенсус, за да подобрим и комуникацията си“, отбеляза Цветанов.

Българите са по-скоро оптимисти за европредседателството
 
Според вицепремиера Томислав Дончев напрежение в коалицията няма. Понякога има търкания и разногласия, това е напълно нормално, даже би било подозрително да не е така, коментира той. Процесът на взимане на решения е публичен, имате възможност да чуете мненията, репликите на всеки, допълни Дончев.
 
„Когато говорим за казуса Пирин, аз предпочитам да се движим по изключително солидната устойчива линия на законосъобразността, да гледаме какво пише в законите“, коментира вицепремиерът. Попитан дали има бързане по отношение на казуса с Пирин Дончев заяви: "Има ентусиазъм".