/ БГНЕС
Обединените патриоти губят една трета от избирателите си, а „Воля“ се срива и при избори сега не биха минали бариерата за влизане в парламента. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг. Ако сега трябва да гласуваме, ГЕРБ бие БСП с около 3 процента, а Реформаторският блок са на ръба на 4-процентната бариера.

парламент
БГНЕС

Ниските доходи, безработицата, здравеопазването и корупцията по високите етажи на властта са основните проблеми в страната, сочи проучването на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов. Хората дават оценка 3+ на правителството.

8 месеца след изборите: Какви са електоралните нагласи?
 
„Кой от министрите прави най-много гафове? Разбира се, тук безспорният победител е Валери Симеонов. На следващо място, но три пъти по-малко, хората са казали всички“, посочи Павлов.

Валери Симеонов
БГНЕС

Президентът Румен Радев се ползва с най-високо доверие сред хората, а след него е омбудсманът Мая Манолова и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Българите са по-скоро оптимисти за европредседателството
 
Кои са тримата с най-голямо недоверие:
 
„Волен Сидеров с 72% недоверие, Мустафа Карадайъ със 76.7% недоверие, Валери Симеонов с 69.5%. Това са тримата политици с недоверие, близко до 70% и над. Веселин Марешки ги гони, но все още не е влязъл в призовата тройка“, допълни Юлий Павлов.

Все по-малко хора искат да стават политици, адвокати и митничари

Българският президент Румен Радев се срещна с френския държавен глава Еманюел Макрон
БГНЕС

Освен президентът, който се ползва с най-високо доверие, президентството е първенец сред институциите.
 
Народното събрание, полицията и правителството имат негативен рейтинг.