Нападнатата от семейство Рангелови продавачка: Да се лекуват
Нападнатата от семейство Рангелови продавачка: Да се лекуват / снимка: БГНЕС

Продавачката Цветанка Амбова, която стана жертва на брутален грабеж в столицата преди дни, заяви, че се опитва да бъде силна и да не мисли за случилото се, а просто да остане някъде в миналото

Кадрите, в които мъж с пистолет и жена му тормозят продавачката, предизвикаха всеобщо възмущение. Самата Цветанка каза в интервю за bTV, че не е гледала записа от камерите и не иска да го вижда.

Съпрузите обирджии остават в ареста, нямат обяснение за грабежа

На въпрос какво би казала на нападателите си - семейство Рангелови, Амбова отговори: „Бих им казала, че е по-добре да се лекуват, защото се самоунищожават по начина, по който са тръгнали" и поиска максимална присъда за тях.

Тя разказа, че Рангел Рангелов влязъл в магазина по-рано, взел бутилка скъпо уиски и искал стек цигари, но се отказал, понеже нямало толкова. След половин-един час влязла жена му Боряна. Докато била на касата, съпругът влетял с пистолет и го насочил към продавачката. И двамата я заплашвали.

В крайна сметка обаче Амбова не е дала оборота от касата: „Казах, че парите са в управителя вътре, а всъщност бях сама. Казах, че нямам ключ...". Викала за помощ, но никой не влязъл. Не могла и да натисне паник бутона. Самата тя не може да си обясни как е събрала смелост да не отвори касата.

Преди самото нападение тя подозирала, че двамата по отделно са дошли да крадат, но очаквала да се задоволят с нещо дребно. „Просто като влезе прецених - с раница, шапка, висок, по начина, по който се държеше в магазина, въртеше се в ъгъла", припомни си Амбова първото влизане на Рангелов.

Тя има познат психолог, с когото се среща след травмиращото преживяване. Върнала се е на работа, смята, че й помага: „Клиентите ме познават, прегръщат ме и казват, че съм герой".

В неделя Софийският районен съд остави в ареста Боряна и Рангел Рангелови, обвинени за въоръжения грабеж в магазин на столичния булевард "Македония". Двамата се предадоха в полицията няколко дни след като видеозапис с техните действия придоби публичност.