Съпрузите обирджии остават в ареста, нямат обяснение за грабежа
80161
Съпрузите обирджии остават в ареста, нямат обяснение за грабежа
  • Съпрузите обирджии остават в ареста, нямат обяснение за грабежа

Софийският районен съд остави в ареста Боряна и Рангел Рангелови, обвинени за въоръжения грабеж в магазин на столичния булевард "Македония". Двамата се предадоха в полицията няколко дни след като видеозапис с техните действия придоби публичност.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред по-горната инстанция.

Според съда двамата предварително са планирали нападението над продавачката. Съдебният състав не се съгласи с тезата на семейство Рангелови, че всъщност те не са искали да извършат деянието и съжаляват за стореното.

Съдът намери поведението на двамата родители на тригодишно дете като укоримо и сметна също, че ако са на свобода, могат да извършат друго престъпление или да се укрият от правосъдието.

По време на грабежа Боряна и Рангел Рангелови са успели да задигнат само няколко кутии цигари от магазина, но са причинили телесна повреда на продавачката, която се съпротивлява и не е позволила на двамата да вземат парите от оборота на магазина.

„Съжаляваме за стореното, не знаем какво ни стана. Така Боряна и Рангел коментираха извършеното от тях брутално нападение в магазин в столицата. Пред журналистите те казаха, че не липсата на пари ги е подтикнала към деянието.

При гледането на мярката за неотклонение в Софийския районен съд стана ясно, че семейството живее в Студентски град и има 3-годишно момченце. Боряна Рангелова е студентка в първи курс по специалността Рентгенов лаборант в Медицинската академия. Рангел Рангелов е зам.-управител във верига за електроуреди.

На заседанието в СРС дойдоха родителите и роднини на обвиняемите. В началото на заседанието обаче съдия Петя Топалова помоли роднините да напуснат и само родителите да останат в заседателната зала.

Защитникът на обвиняемите Атанас Атанасов заяви, че семейство Рангелови няма логично обяснение за стореното от тях. Това е по-скоро моментно хрумване, в резултат от това, че магазинът е празен.

Когато съдът им даде последна дума, Боряна и Рангел казаха, че искат да продължат живота си и да се грижат за детето си.

От 3 до 10 години затвор - това е наказанието, което може да получат семейството обирджии за нападението.

Дали съпрузите ще останат окончателно в ареста, ще реши Софийският градски съд на 9 юни.

Инцидентът стана на 26 май около 21.30 часа в денонощен магазин в София. За случая се разбра след като собственикът на магазина разпространи чрез Фейсбук записи от камерите в магазина, от които се вижда дръзкия грабеж. Двамата съпрузи са задигнали сумата от 1031,64 лв. и 11 кутии цигари. По време на грабежа те са употребили сила и са заплашили с убийство продавачката Цветанка Амбова. Рангелов опрял пистолет във врата на Амбова, натиснал я надолу към касата с думите: "Извади парите от касата, иначе ще те гръмна". Семейството живее в общежитие в "Студентски град" и има кредит в размер на около 2 хил. лв. Те са били разпознати от хора, гледали видеото от камерите в магазина.