/ БТА
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова увери, че пари за увеличение на заплатите в затворите има. Актуализацията може да се случи до края на месеца, но само ако е готов анализът за правилното разпределение на работещите в системата, каза тя след среща с представители на Синдиката на служителите в затворите в България.  

Йорданова заяви, че увеличението няма да е еднакво за всички, а ще се търси диференциран подход.

Въпреки проведената поредна среща с ръководството на Министерството на правосъдието, от Синдиката на служителите в затворите заявиха, че ще протестират в неделя, 12 юни, заедно със Синдикална федерация на служителите в МВР.

Надзирателите поискаха правосъдното министерство да публикува аудиозаписите от срещата със синдикатите

Представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) настояват за увеличаване на заплатите. Те искат да получат и изготвен функционален анализ за работата на служителите в затворите и в съдебната охрана. От синдиката казват, че до момента няма официално изразена позиция от страна на Министерството за практически стъпки на българското правителство в изпълнение на поети ангажименти.

Протестиращите посочиха, че е крайно време политическото ръководство на системата да представи публично визията си за изпълнение на заявените социално - икономически искания и стратегия за подобряване на организацията на работа.
БТА