/ / iStock/Getty Images
По време на срещата през месец февруари България информира РС Македония, че предложенията им не са приемливи и че разговорите следва да продължат. Това съобщиха за БГНЕС от българското Министерство на външните работи по повод твърденията на македонския министър на външните работи Буяр Османи, че има документ, който е одобрен от тяхна страна и се чака отговор на властите в София.

„Между Министерствата на външните работи на България и РС Македония се води активен диалог с цел намиране на решения по откритите политически въпроси. Последната експертна среща на екипите на МВнР беше проведена на 11 февруари т. г. На нея бяха обсъдени последните предложения на РСМ, изпратени официално през декември 2021 г. в отговор на предложенията на българската страна, представени на третия кръг експертни консултации, провели се през септември 2021 г., в Скопие. По време на срещата през месец февруари българската страна информира представителите на РСМ, че предложенията им не са приемливи и че разговорите следва да продължат“, категорични са от външнополитическото ни ведомство.

От МВнР подчертаха, че „когато има изгледи за постигане на съществен прогрес, българската страна ще изпрати свое контрапредложение с цел сближаване на позициите“. 
БГНЕС