Младенов: Безхаберното отношение към старите боеприпаси няма да продължи
Младенов: Безхаберното отношение към старите боеприпаси няма да продължи / MO

Засилени проверки на обектите за съхранение на боеприпаси текат във връзка с инцидента в Крумовград, при който при взрив загинаха три деца от социален дом. Това заяви във Варна министърът на отбраната Николай Младенов.

„Първото нещо, което поисках след встъпване в длъжност, е да започне да се прави преглед на съхранението на боеприпаси, защото след Челопечене не можем да си позволим игра с огъня. Доста време е минало оттогава, така че доста дълго е имало нарушения, но това безхаберно отношение към старите боеприпаси, което е съществувало, няма да продължава", каза министърът на отбраната.

Валентин Радев - заместник-министър на отбраната, е в Крумовград заедно с експерти от Министерството на отбраната, за да помогнат на разследването да се изясни случаят с нелепо загиналите деца, посочи министърът.

Сериозен е фактът, че поделението, от което се предполага, че са дошли мунициите, е закрито през 1999-2000 година. „Аз вече неведнъж правя такива спонтанни и необявени инспекции, като с моите заместници посещаваме различни складове, гледаме навсякъде какво е положението, за да създадем за себе си представа", коментира Младенов.