Митничари проверяват за нелегални акцизни стоки в Луковит
Митничари проверяват за нелегални акцизни стоки в Луковит / netinfo

Втори ден на територията на град Луковит текат проверки в различни обекти за производството, съхранението и продажбата на нелегални акцизни стоки, съобщава Агенция "Митници".

При проверка на складово помещение митническата мобилна група е открила дестилационна колона и над 3000 литра наливна ракия в бидони от по 100 литра. Обектът функционирал като малка дестилерия, но никога не е регистриран по съответния ред. В склада са намерени още 84 бутилки водка от по половин литър. Бутилките били облепени с бандероли образец от средата на 90-те години на 20 век.

В друг обект - склад за търговия на едро, митическите служители открили 1210 стъклени и пластмасови бутилки с бандерол с изтекъл срок на валидност. В склада са открити още и 11 пакета и 2 кутии тютюн за свиване на цигари без платен акциз. Започната е пълна инвентаризация - на 3000 бутилки алкохол от различни видове и марки се извършва експертиза на бандеролите.

В рамките на акцията са проверявани и частни лица. 390 кутии цигари са открити в колата на 35-годишния П.И. от Луковит. Всички кутии са с надписи duty free.
Само преди ден, отново при акция на митическа мобилна група, бе задържан камион, превозващ шотландско уиски на стойност около 200 000 лева. Уискито било предназначено за Западна Европа и се движело с нередовни акцизни документи.