Валентин Радев
Валентин Радев / БГНЕС
Валентин Радев
95317
Валентин Радев
  • Валентин Радев
Вътрешният министър Валентин Радев алармира, че се увеличават жертвите по пътищата.

55 километра са най-опасните пътища у нас
 
„За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи, преди МВР - не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото“, посочи Радев.
 
Има пътища, за които отговарят общините, за други - държавата, има едни хора, които отговарят за обучението, за транспортните средства и накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона“, описа веригата той.

Властта със спешни мерки срещу войната по пътищата
 
И апелира всички ангажирани институции да поемат отговорност, в т.ч и сдружението на общините, защото тя е обща и нещо трябва да бъде направено.

Забиха кирка в камера на КАТ
 
Радев цитира актуалната справка, която показва, че за една седмица жертвите на пътни инциденти у нас са 31. Министърът обаче е категоричен, че вариантът е не непрекъснато да се увеличават патрулите, а са необходими мерки преди, а не, след като нещо се случи.

Черен петък: 9 души загинаха при жестока катастрофа, 19 ранени (ОБЗОР)

 
Валентин Радев увери също, че няма повишаване на престъпността, в частност на броя на убийствата. Вероятно, по думите му, картината някъде става по-тъмно червена, но това е временно,не е тенденция, която изисква по-специални мерки.