Мика Зайкова заяви, че не харесва предложения, преди време, кандидат за премиер от ИТН Николай Василев и независимо от това, че човек: "може да знае 7 езика, това не значи, че не е корумпиран", заяви тя в предаването "Карай направо" по NOVA.

„Честно казано не харесвах първия министър-председател, предложен от ИТН. Да, не харесвам Ники Василев. Това че знае седем езика, не значи, че не е корумпиран”, заяви Зайкова.

БТА

Според нея, още на предишните избори, народът е казал съвсем ясно три неща на депутатите: „Първо: „Искам промяна!" Затова даде повече гласове на партиите на промяната. Второ: „На никого не давам болшинство. Никой няма да управлява сам – работете заедно". И третото, което им каза с ниската избирателна активност е: „Омръзна ми от избори. Спрете с изборите". Но никой не чу какво каза народът”, смята тя.

Тя допълни, че в 46-ото НС е имало доста хора с повече „его, отколкото акъл” и затова голяма част от депутатите са „забравили клетвата си” и са се изпокарали преди да си научат имената. „Друга причина това да се случи е, че те просто не знаеха как се прави политика. А политика се прави с диалог и с разумен компромис”, допълни още Мика Зайкова.

 
NOVA