Мартин Димитров: Комунистическото минало на Близнашки е обезпокоително
Мартин Димитров: Комунистическото минало на Близнашки е обезпокоително / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Мартин Димитров: Комунистическото минало на Близнашки е обезспокоително
74216
Мартин Димитров: Комунистическото минало на Близнашки е обезспокоително
  • Мартин Димитров: Комунистическото минало на Близнашки е обезспокоително

Притеснения за комунистическото минало на служебния премиер Георги Близнашки изрази пред Дарик бившияt председател на СДС и настоящ член на Гражданснкия съвет към Реформаторския блок - Мартин Димитров. Имаме нужда това правителство да е успешно, заяви Димитров като изрази симпатия, че Близнашки е бил част от протеста. Но допълни, че „комунистическото минало на премиера Близнашки не може да не бъде обезпокоително за всеки демократ.

„България в момента е в трудно положение и имаме нужда това правителство да бъде успешно. Дано то да бъде успешно. От хората, които са в този кабинет, съм имал по-близък контакт през годините с Йордан Бакалов. Ако пожелавам на някого успех, най-много на него пожелавам, защото го познавам и съм работил с него много години”, заяви Димитров.

„Колкото до личността на премиера Близнашки, от една страна, той беше част от протеста, което на мен ми хареса, но това комунистическо минало не може да не бъде обезпокоително за всеки един демократ. Аз си спомням за едни негови статии против лустрацията като концепция. Знаете, че съм бил винаги един от най-горещите привърженици на лустрационни принципи, например не може да има министри от Държавна сигурност. Тези въпроси седят, но въпреки това, предвид факта, че имаме правителство за няколко месеца, аз се надявам то да се справя, да подобри обстановката, да подобри държавните финанси, да спре източването на бюджета и да се даде основа за следващ силен кабинет”, заяви още Мартин Димитров.