/ МВР
94 деца, подкрепяни тази година от Благотворителната кампания на МВР, получиха за Коледа по 900 лева, както и ваучери на обща стойност 1000 лева 
 
„Подкрепата помежду ни прави всички ни по силни пред предизвикателствата на живота. Общата ни каузата е да се чувствате сигурни и да знаете, че сте и винаги ще бъдете част от голямото семейство на МВР“. С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов посрещна на предколедно тържество повече от 50 деца от цялата страна. Събитието бе организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Младен Маринов
МВР

Пред своите гости министър Маринов представи клипа на Коледната кампания за 2019 г., изработен от Пресцентъра на МВР. Той отправи и специална благодарност към своите служители, участващи в Комисията, ангажирана с реализиране на благотворителната инициатива в името на по-успешното и уверено бъдеще на децата на колегите, които загубихме, но които ни завещаха пример за професионална чест и достойнство.

Младен Маринов
МВР

Младен Маринов
МВР

На предколедното събиране, организирано съвместно от МВР и Технополис, присъстваха заместник-министър Милко Бернер, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на главните дирекции „Национална полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ главните комисари Христо Терзийски и Николай Николов, административният секретар на МВР Бойко Славчев, директори на административни дирекции в МВР.
 

Младен Маринов
МВР

Младен Маринов
МВР


 В 16-ата за благотворителната кампания година участват 94 деца от цялата страна (София и областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София-област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен). 

През 2019 г., с помощта на всички дарители и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, министерството оказа финансова подкрепа на 11 зрелостници, които получиха по 700 лева за абитуриентските си балове, а по 700 лева бяха преведени на всички 94 деца за началото на учебната и на академичната година. За семействата МВР организира и седемдневни безплатни ваканции МВР в базите на ведомството в Несебър, Созопол и Долна баня. В навечерието на Коледа, по сметките, открити в ДСК, на подпомаганите 94 деца, бяха преведени по 900 лева.

Младен Маринов
МВР

Младен Маринов
МВР

Младен Маринов
МВР

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.