/ iStock/Getty Images
В събота ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26 - 29 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Температури между 13 и 43 градуса ни чакат през август

В планините ще е предимно слънчево, със значителна облачност над масивите от Югозападна България. Там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, по-значителни след обяд и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток-североизток, в понеделник - от изток-югоизток. В неделя временни увеличения на облачността ще има над Източна България, но вероятността за валежи е малка.

3 напитки, които ще ви помогнат да победите жегата (ВИДЕО)

Температурите ще продължат бавно да се повишават и в понеделник максималните ще са между 30 и 35 градуса, по Черноморието 26 - 28 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред ще намерите на Sinoptik.bg