Локализиран е огънят в Кърджалийско
Локализиран е огънят в Кърджалийско / снимка: БГНЕС, архив

Ограничен на площ около 220 декара, от които 170 декара борова гора и 50 декара сухи треви, е пожарът в землището на с. Еровете, съобщи пресцентърът на МВР.

Сигналът за пожара е получен в ОУПБЗН - Кърджали в 11.40 ч. вчера. Към мястото незабавно е изпратен екип огнеборци с автомобил за пожарогасене. По-късно, заради разрастването на пожара от силния вятър, са били изпратени още четири екипа от РСПБЗН в Джебел, Момчилград и Подкова.

В гасенето са се включили и служители на Горското стопанство, както и доброволчески групи. През изминалата нощ на място са останали да дежурят екипи с два противопожарни автомобила от ОУПБЗН - Кърджали и Горското стопанство, които днес ще довършват гасенето на останалите огнища на пожара.

Към 2.55 ч. тази нощ е ликвидиран горският пожар, възникнал в района на димитровградското с. Райново. Унищожени са 400 декара широколистна гора. В потушаването на огъня са се включили дежурни екипи с шест автомобила за пожарогасене от ОУПБЗН в Хасково, Смолян и Стара Загора и служители от Горското стопанство с два специализирани автомобила, предава БТА.

Продължава работата на пожарникарите по окончателното погасяване на горския пожар между селата Равна гора, Студена и Дервишка могила в Хасковско. Огънят е локализиран на площ от 2000 декара иглолистна гора. Тази нощ на място са дежурили екипи с 14 противопожарни автомобила от ОУПБЗН в Хасково, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Смолян, Сливен, Кърджали, Стара Загора и Ямбол, както и два специализирани автомобила за гасене на Горското стопанство.