/ БГНЕС
Напрежение сред трупата на Музикалния театър. Причината - изборът на нов директор. Министерството на културата официално оповести днес, че Еделина Кънева застава начело на оперетата, а досегашната директорка Марияна Арсенова не е класирана, съобщи БНР

В подписка две трети от артистите застават зад Арсенова и искат министъра на културата да отмени резултатите от конкурса.

Музикален театър
БГНЕС

Близо 200 души от музикалния театър са се подписали в подкрепа на Марияна Арсенова. Твърдят, че има пропуски и нарушения при провеждането на конкурса, че в последните 7 години досегашната директорка е постигнала финансова стабилност, а салоните на театъра са пълни.

"Публиката се върна в нашия театър. Репертоарната политика се разви, поставиха се много нови заглавия, които доведоха до изключителни проходи", заяви Явор Радованов.

Калина Ангелова, която работи в оперетата близо 40 години, коментира: "Творческата обстановка в театъра е просто прекрасна, с наличието на външни режисьори успяхме да направим много силни заглавия, които продължават да ни носят много публика и много приходи. Няма начин как така да захвърляме нещо, което работи".

"Имаме съмнения за нагласен и непрозрачен конкурс, това много ни безпокои. Седем години този театър се изправя на крака след експерименти на предишното му ръководство. Убеден съм в морала на министъра, но той знае много добре какво значи морал в правенето на изкуство и култура", отбеляза Румен Бояджиев-син.

Миналата седмица стана ясно, че има напрежение между главния режисьор на трупата на Народния театър Александър Морфов и пиара Велислава Кръстева. Преди дни писателят Захари Карабашлиев заяви в социалните мрежи, че е подал оставка от поста главен драматург на Народния театър.
БНР