Росен Ангелов
Росен Ангелов / МВР, пресцентър
Красимир Каракачанов за Росен Ангелов
95846
Красимир Каракачанов за Росен Ангелов
  • Красимир Каракачанов за Росен Ангелов
Възможно е издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов да е въоръжен по-сериозно от очакваното. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 
„Има различни информации, но той е подготвен. Фактът, че самото убийство е извършено така и във всеки от убитите има няколко куршума, това няма как да стане с един пълнител. Човекът бързо презарежда. Освен това, като се замислим как е неутрализирал тези хора - първо е стрелял по всеки един поотделно и после ги е довършвал. Намерена е учебна граната. Има информация, че е търсил да закупува автоматично огнестрелно оръжие. Много е вероятно да е успял да го направи. В тези райони, в които той е пребивавал години наред, в много от тези къщи, които са вили, е възможно да е намерил някакво старо оръжие. Възможно е да е въоръжен по-сериозно, отколкото с оръжието, с което е извършил престъплението - малокалибрен пистолет. Човекът е опасен и трябва да се внимава“, каза Каракачанов.
 
Министърът заяви, че при издирвания не става въпрос за военно обучение в България.
 
„Естествено, че той е минал през военна служба в България, както тогава всеки младеж минаваше, но аз нямам предвид това. Имам предвид допълнителна подготовка в други структури. Има информации, но нека не говорим излишни неща, преди да се докажат“, допълни министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 
Продължава издирването на Росен Ангелов (ВИДЕО)
 
Полицията продължава издирването на заподозрения за убийството на шестима души в Нови Искър Росен Желев Ангелов.
 
ДНК анализ на намерена следа в къщата на ужасите е издала извършителя на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, съобщиха преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на СДВР Иво Иванов и градският прокурор Емилия Русинова. Извършени са 16 огледа и претърсване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК анализи, 36 - биологични, 31 - комплексни - физикохимични, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно-медицински. Разпитани са 21 свидетели. Извършени са над 100 разузнавателни беседи, справки.

Убиецът от Нови Искър се укрива от 8 години заради присъда
 
По време на брифинга стана ясно още, че Ангелов е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства. Допълнителна трудност при издирването на Ангелов идвала от това, че мъжът е без работа и без собственост.

56-годишният мъж има 3 присъди за лишаване от свобода. Първата била за кражба, след това е осъждан за изнасилване, като е освободен условно предсрочно. Третата присъда е влязла в сила през декември 2009 г. и е за блудство с малолетно дете, момиче на 12 г. Осъден е на 8 години затвор, като присъдата е произнесена задочно, но той не бил открит, за да бъде вкаран в затвора. Затова още тогава е обявен за общодържавно издирване.

Майката на убития Боби не вярва, че издирваният Росен Ангелов е виновен
 
Вчера беше открита къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно той се е крил. Кметът на селото Румен Колев, който присъствал на огледа, сподели пред журналисти, че когато полицията влязла в къщата, там е било топло, а компютърът е работел.
 
Полицията разкри, че убиецът се е подготвял за осъществяване на плана си, като тренирал стрелба в двора на вилата. Освен това е имал и фитнес площадка, където е вдигал тежести и трупал мускулна маса. Според една от версиите Росен е имал връзка с убитата Кети Кюхова. Знае се, че двамата са били приятели във Facebook, а преди години тя ходила при него в Италия, където той живеел.

Росен Ангелов извършил шесторното убийство в Нови Искър, действал сам
БТА, Фокус