/ Министерство на отбраната
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри Център за учения и тренировки на Сухопътните войски в района на 78-и батальон за осигуряване - София, съобщиха от Министерство на отбраната..

Събитието се състоя в навечерието на празника на Сухопътните войски - 19 ноември. Министърът благодари на командването на Сухопътните войски и на целия личен състав за положените усилия и им пожела успех.

Каракачанов подписа в Пентагона „Пътна карта“ за модернизирането на армията (СНИМКИ)

Към пожеланията му се присъедини и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той подчерта, че изграждането на центъра показва, че командирите осъзнават своята отговорност и определят правилно приоритетите си.

Центърът ще допринесе за подготовката на щабовете и формированията на Сухопътни войски за планиране и провеждане на щабни тренировки, командно-щабни учения, както и участие в национални и международни учения.

Целта е подготовка на щабовете по изграждане на способности за участие в изпълнение на основните мисии и задачи на Българската армия. Работата по центъра е продължила четири години като финансирането е изцяло със средства от бюджета на Сухопътните войски, каза командирът генерал-майор Михаил Попов.