Камери засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина
Камери засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина / снимка: БГНЕС, архив
Камери засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина
80354
Камери засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина
  • Камери засекли човек, свързан с убийството в Борисовата градина

Все още няма заподозрян за убийството на 16-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата градина. МВР обаче издирва човек, който е заснет на камерите в деня на нападението. Това каза пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя не изясни в какво точно е заподозрян заснетият човек. По думите й той отговарял по психопрофил на евентуалния съучастник, извършител или свидетел на престъплението.

Вътрешният министър потвърди от части информацията, която се лансираше в последните дни, че полицията издирва човек, свързан с престъплението от 2 юни в Борисовата градина. От думите на Румяна Бъчварова обаче стана ясно, че заснетият от камерите може да няма нищо общо с убийството, а да е станал неволен свидетел.

Търсят убиеца на Георги сред младежи, които не спрели на сирените на 2 юни

„Последната информация, с която разполагам, е, че се работи най-активно със записите от видеокамерите. Установено е лице, което отговаря по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на престъплението. Той трябва да бъде идентифициран и се прилага всички мерки за това", каза вътрешният министър.

На въпрос дали може да се каже дали въпросният заснет човек е младеж или мъж например, Бъчварова каза, че не може да се каже още какъв е той. „Той отговаря на психопрофила, засечен е на няколко от камерите. Разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота", каза тя.

Георги не е познавал убиеца си

Бъчварова допълни още, че образът на камерите не е достатъчно добър, за да се идентифицира човекът, който е бил в парка в часа на убийството на ученика.

Миналата седмица пред депутатите от комисията по вътрешна сигурност силовият министър съобщи, че всички версии, свързани с личен или любовен мотив за убийството, вече са отпаднали от разследването. Тогава тя обясни, че основната версия на криминалистите е сбиване между привърженици на футболни клубове.