/ / iStock/Getty Images
Днес над Източна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, докато над Западна България ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни в следобедните часове и през нощта срещу неделя. Ще духа до умерен, в Югоизточна България временно силен юг-югозападен вятър, но в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 12-13 градуса във високите полета на Западна България до 19-20 градуса в източните райони от страната.
 

времето деца поляна
/ iStock/Getty Images


Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 

зима море слънце времето прогноза
iStock/Getty Images


Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.
 

планина дъжд облаци прогноза времето
iStock/Getty Images


Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ