/ ThinkStock/Getty Images
Днес (събота) ще бъде слънчево, след обяд над източната половина от страната с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София - около 29 градуса, съобщават от НИМХ - БАН.

Колко най-топло ще е у нас и ще има ли изненади от времето през август?
 
Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27 - 29 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 28 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.
 
Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите в Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

свежо лято
ThinkStock/Getty Images

В планината през лятото? Ето няколко съвета от спасител
 
В неделя и понеделник ще бъде слънчево. През първия ден в следобедните часове ще има купеста облачност над планините, без валеж. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, в неделя временно от запад-северозапад, през новата седмица - отново с източна компонента.
 
Дневните температури в понеделник ще достигнат 30 - 35 градуса.

лято
ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА