Убийството не е свързано с журналистическата дейност, смята адвокат Марин Марковски
Продължава разследването на жестокото убийство в Русе. Все още няма задържани за престъплението.

Жертвата - 30-годишната Виктория Маринова, е телевизионна водеща и административен директор на местна телевизия. Тялото й беше намерено в събота в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика, назначени са множество експертизи.

Работи се по всички версии за убийството в Русе

Tрябва да бъдат разпитани всички близки на убитата в Русе Виктория Маринова, за да се установи кой има мотив да извърши престъплението. Това коментира пред NOVA адвокат Марин Марковски. "Не мисля, че отговорът на убийството на журналистката от Русе е свързан с разследването на журналистите на присвояването на документи - там се изгарят документи, не се убиват журналисти", коментира той.
 
Марковски заяви, че извършителят е оставил ДНК, което е все едно да си остави личната си карта на местопрестъплението. В момента има ДНК банка на престъпници, извършили сексуални и друг тип престъпления, така че ако има съвпадение, полицията досега го е намерила, уточни той.

Продължава разследването на жестокото убийство в Русе

"Това е предизвикателство към полицията, сега тя трябва да докаже професионализъм, знание, опит и трудолюбие. Трябва да се направят няколко задължителни неща - те вече са направени, но може и още - сериозно събиране на доказателства, да се разпитат всички около нея, кой има мотив", коментира адвокат Марковски.
 
Той направи свой психологически профил на извършителя - бил примитивен звяр и за радост на полицията неопитен, тъй като е оставил ДНК.
 

В понеделник в София се организира бдение в памет на Маринова. То ще се проведе от 18:30 ч. на площад "Света Неделя".

Убийството на журналист в България влезе в световните медии
nova.bg