/ Агенция "Митници"
Шофьор на автобус е обвинен в контрабанда
Шофьор на автобус е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на прокуратурата в Хасково за контрабанда на почти 8 кг златни накити за 606 252 лева, открити от митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от обвинението.

Иззеха злато и сребро за близо 35 000 лв. на „Капитан Андреево”

Мъжът на 53 г. предприел опита за нелегален внос на изделията от благороден метал - 1 674 златни пръстени, гривни, медальони и синджири от Турция у нас на 26 март.

Тогава шофьорът с двойно гражданство - българско и турско, пристигнал с автобуса на пункта. Той, неговите двама помощници и 21 пътници, обявили, че нямат стоки за деклариране.

Хванаха килограм контрабандни златни и сребърни накити „Капитан Андреево”

При проверката със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установили наличието на подозрителна зона във фабрична кухина в автобуса. На мястото е бил открит специално пригоден тайник с достъп към багажното отделение.

В него са били намерени 25 пакета с бижутерски изделия от жълт метал с тегло 7,977 килограма. Контрабандните златни изделия са били иззети.

На обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на България и му е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5 000 лева.