/ ThinkStock/Getty Images
Поредният средиземноморски циклон, който се приближи до страната, донесе валежи в югозападните и южните части на България. Днес и утре той ще оказва влияние на времето у нас, като в по-високите части на планините ще вали сняг, отново ще има сериозни валежи над южните планински райони, особено в Родопите. В следващите 48 часа там ще падне нов сняг, след като и вчера валя обилно. Над по-голямата част от страната днес и утре ще вали дъжд, който ще премине в сняг - в Предбалкана, над западните райони в Дунавската равнина, а в петък и събота и в района на София.

Валежи и поледици: Предупреждават за опасно време и днес
 
В неделя и понеделник времето ще се стабилизира и валежите ще спрат. Поредният център на ниско налягане обаче още във вторник и сряда отново ще донесе дъжд, в планините - сняг. Към края на следващата седмица Средиземноморски циклон ще окаже влияние главно над южните райони на страната.
 

 Изпращаме януари с необичайно топло време за този период на годината. В Източна България температурите, които чертаят моделите в следващите седем-осем дни, показват, че зимата е в отстъпление с дневни температури, с малки изключения, до 10-12 градуса във втората половина на януари. Първите дни на февруари също ще бъдат топли. Средносрочните модели показват, че в първите няколко дни на февруари тази тенденция ще се запази, поне до 5-6 февруари.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik