Десислава Иванчева
Десислава Иванчева / БГНЕС
В изявление пред медиите Десислава Иванчева изрази съжаление, че е подписала декларация по делото й, според която няма право да разпространява информация по въпроса, съобщава NOVA. „Ако той (главният прокурор) разреши, ние можем да ви информираме, което звучи смешно”, каза Иванчева. Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери през април.

От държавното обвинение установили, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража. Специализираният наказателен съд в момента заседава по искането на прокуратурата.

Десислава Иванчева
БГНЕС

Кметицата на „Младост“ подписвала документи и уволнявала от ареста

Имам официално становище от Елен Герджиков, че имам право да освободя Владимир Клисуров или да не го освободя, както и че имам право да си освобождавам и назначавам зам.-кметовете. Това си е официално и легално”, подчерта тя и добави, че Петър Кърджилов е назначен за заместник-кмет на „Младост” по нейна заповед. Не съм подписвала от ареста документи, свързани с инвестиции и строителство в община "Младост", каза  Иванчева.

„Да, аз съм лицето, което ще си сформира екипа. Единствено и само за екипа. Всичко свързано, което има, че ужким ще вредя на служителите на администрацията, са глупости. Никога не сме разговаряли с хората от администрацията. Нямаме и шанс да разговаряме с тях”, заяви тя.
 

Десислава Иванчева - НА ЖИВО от спецсъда: Ще ме отстранят нарочно, за да се сложи служебен кмет. Предава Dessislava Georgieva

Публикувахте от Новините на NOVA в 23 май 2018 г.

Десислава Иванчева поискала продължаване на отпуската си с 10 дни

Искам да си знам каква ми е отпуската. Нормално е да пиша дали Влади Клисуров иска да е кмет или няма да иска. Ще му разреша ли или няма да му разреша. Но това е свързано само с екипа ми, няма нищо свързано със свидетели или администрация”, каза Иванчева.

„Сега ще ме отстранят нарочно, за да може да се сложи служебен кмет”, смята Иванчева.

Десислава Иванчева
БГНЕС

nova.bg