Десислава Иванчева
Десислава Иванчева / БГНЕС
Пиарът на район ,,Младост'' Петър Кърджилов да бъде назначен за районен кмет. Такава заповед е подписал от ареста настоящият кмет на ,,Младост'' Десислава Иванчева. По-рано през деня стана ясно, че с подобна нейна заповед от ареста Иванчева е поискала уволнението на заместника си - Румен Русев. Все още не се знае дали заповедите й, издадени от ареста са легитимни. 
 
В момента съдът заседава дали Иванчева да бъде отстранена от поста. Тя е в ареста от 17 април, когато беше задържана по обвинение за искане и взимане на подкуп.Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж. При показния ѝ 5-часов арест на централен столичен булевард в колата ѝ бяха открити 56 хил. евро, които били първата вноска.
 
Прокуратурата поиска днес отстраняването й от длъжност. По информация на прокуратурата било установено, че в арестното помещение, където изтърпява мярката си за неотклонение, Иванчева изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те достигали до общинската администрация.

Десислава Иванчева поискала продължаване на отпуската си с 10 дни

 
Сред тези документи е била и заповедта за уволнение на Русев. По този начин Иванчева осъществявала от следствения арест правомощията си на районен кмет, въпреки задържането ѝ под стража.

17 април: Арестуваха кмета на „Младост“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

 
Междувременно Иванчева е подала заявление до главния прокурор Сотир Цацаров, с което иска да ѝ бъде позволено да направи изявление пред медиите.

Бивш служител на ДАНС: Задържането на Десислава Иванчева е поръчково