Предстои ни кампания, ние ще участваме много сериозно в нея. Очакваме сблъсък на идеи за това, което трябва да стане в България, за националните приоритети и за повече солидарност, и повече здравина на обществото ни от гледна точка на това, че в момента сме изключително разделени. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Официално: Издигнаха Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат (СНИМКИ/ВИДЕО)

На въпрос за учредения вчера Инициативен комитет, където има разнородни хора от различни професии, от различни партии и дали това е начинът за обединението на нацията, Йотова каза: Безспорно това е един минимодел за обединението на нацията. Това са хора, които са доказали в своите професии. Хора, които са честни, искрени и много отговорни. В наше време, особено в политическата ситуация в страната, в доста висок градус на напрежение, в предстоящи предсрочни и парламентарни избори, да застенеш зад една кандидат-президентска двойка, да поемеш с лицето, с името си тази отговорност аз това просто го наричам смелост.

БГНЕС

Попитана дали може да спечелят още на първи тур тя каза, че е много рано да се говори за това. „Предстои ни кампания, ние ще участваме много сериозно в тази кампания. Очакваме сблъсък на идеи за това, което трябва да стане в България, за националните приоритети и за повече солидарност, и повече здравина на обществото ни от гледна точка на това, че в момента сме изключително разделени. Няма как да просперираме напред, ако продължаваме да гледаме на всичко на парче и ако продължаваме само да се мразим“, посочи тя.

Радев: Ако гледаме само тръбите, асфалта и кабелите, след 30 г. ще ги положим, но след това какво

Колкото до това дали обединение ще е основното, което ще е като послание в тяхната кампания, тя подчерта че това определено е много сериозна дума и ангажимент. „Ние ще работим в тази посока, това обещаваме. Ще търсим контакти, ще търсим с българските граждани тук и извън страната, за да определим точно тези национални приоритети. Вижте, обединението не е понятие по принцип, то си има своите конкретни измерения, ще разсъждаме върху тях, ще търсим подкрепата на българските гражданите, ще търсим подкрепата и на политическите партии“, заяви тя.
БГНЕС