Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев
Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев / БГНЕС
„Не сме против тол системата, но сме против обхвата ѝ. Не сме съгласни с правене на политика на инат, с несъобразяване с аргументите, които се поставят в един диалог“.

Това е мнението на Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи, изразено в интервю за БНР.

Превозвачите могат да купят виртуално маршрутна карта за тол системата

Остават броени дни до националния протест на превозвачите „срещу несправедливите обхвати и цени на тол системата и срещу опасностите от нерегламентираните превози на пътници“.

Над един милион е-винетки изтичат в първите два месеца на годината

Арабаджиев подчерта: „Не чухме солиден аргумент, който да почива на реална база какво точно ще се случи, освен едно - че трябва да се съберат n на брой пари. Ние сме против силовото налагане на тази система. Предложихме реалистични цени на тарифата. Предложихме и след първата година от въвеждането на тол таксите да се направи анализ и ако това, което е събрано като средства, не кореспондира с това, което е трябвало да се събере, тогава плавно да се увеличават цените“.

Автобусните превозвачи са в протестна готовност заради тол таксите

Йордан Арабаджиев увери, че диалогът на превозвачите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е приключил.

По време на протеста на 13 януари автобусите ще спрат да превозват пътници, ще спре и зареждането на търговски вериги: „Има изключително напрежение сред превозвачите. Хората са недоволни и им дойде до гуша от такъв тип комуникация с това министерство“.
БНР