/ iStock/Getty Images
По първоначални данни, има двама работници, които са били на покрива
Пожар обхвана покрива на Държавна опера-Русе, съобщи БНР.

Сигналът е подаден след 15:30 часа. Гъсти облаци от дим са били забелязани от работници, които полагат хидроизолация на сградата.

Пожар избухна в бивше училище край Русе

Пламъците са обхванали покрива над сцената. По първоначални данни, има двама работници, които са били на покрива. За тях са изпратени линейки. Четири противопожарни коли гасиха огъня.

По разпореждане на министъра на културата Боил Банов заместник-министър Румен Димитров пътува за Русе, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.
 

Гори покривът на операта в Русе. Четири пожарни и една линейка са на място. По първоначална информация е ремонтиран покрива, като е полагана хидроизолация. Сигналът е подаден към 15:30 часа. На покрива е имало двама работници, на които тепърва ще се установи състоянието им.

Публикувахте от arenamedia.net в Понеделник, 6 юли 2020 г.


Той ще огледа на място, заедно с директора на Държавната опера в Русе Иван Кюркчиев, щетите, нанесени от пожара на покривната конструкция на сградата, която се запали при ремонтни дейности по-рано днес.

В разговор с компетентните органи ще бъдат обсъдени възможностите и начините за възстановяване на Русенската опера след инцидента.

Сигналът за пожара, обхванал покрива над сцената, е подаден след 15.30 часа. Няма пострадали при инцидента.
 
БНР