ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ

ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ
ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ
52634
ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ
  • ГОРД се обяви за опозиция на ГЕРБ

За опозиция на ГЕРБ се обяви новоучреденото гражданско обединение ГОРД. В реч на първия голям форум в София лидерът на обединението Слави Бинев заяви, че "на здравата ръка" имат амбицията да отговорят със "здрав разум".

За нас в политиката всичко е възможно, но не и обединение с ГЕРБ, категоричен беше Слави Бинев. Правителството задълбочавало кризата, то било утежняващият фактор и затова кризата вече не е само икономическа, а политическа и духовна. По думите му, е време страната ни да не стои в ъгъла на Европа.

С равносметката за много сторени грешки досега в живота му Бинев призна, че се е изморил да бъде лошият пример и вече щял да дава път само на добрите съвети. "Имам лична битка с глупостта, нещастието и бедността. Ако някой не дава отговори на въпросите за флашки, банки, монополи, да, той има лична битка с мен", подчерта Слави Бинев.

Бинев определи ГОРД като политически субект, който ще се бори за политическата власт, но няма да бъде партия в тесния смисъл на думата, защото това, по думите му, ще бъде обединение на партии, граждански сдружения, синдикати и работодатели.

Слави Бинев се обяви против политиката, свързана с олигархията, защото за него държавата е акционерно дружество, "в което всички сме акционери и трябва да гласуваме умно".

Гости на форума на ГОРД бяха колеги на Слави Бинев от Европейския парламент - Илияна Йотова от Партията на европейските социалисти, Станимир Илчев и Метин Казак от либералите, чуждестранни гости, родни интелектуалци, сред които и писателят Любомир Левчев. Лидерът на ССД Стефан Софиянски и Любен Дилов-син от Гергьовден също уважиха събитието.