/ ThinkStock/Getty Images
Днес гледат мерките на трима надзиратели от Варненския затвор, които бяха задържани след акция заради това, че срещу пари пускали в отпуск автокрадец. Надзирателите бяха задържани за 72 часа, но прокуратурата обяви, че ще поиска те да останат за постоянно зад решетките.
 
Надзиратели пускали навън затворник автокрадец, задържаха ги

Трите длъжностни лица от надзирателския състав на Варненския затвор бяха задържани с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като им били обвинени за престъпление по чл.282, ал.1 от НК. Обвиненията срещу тях са нарушаване на служебните задължения с цел да набавят за другиго облага, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Задържаните надзиратели пуснали 6 пъти затворник да излезе нелегално

Със започнатото досъдебно производство бяха установени 6 случая за времето от 31 май до 18 юли т.г., в които длъжностните лица от Варненския затвор са освобождавали нерегламентирано лишен от свобода, като са му позволявали да напуска територията на затворническото общежитие.

Затворникът изтърпява наказание лишаване от свобода за срок 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския военен съд за участие в организирана престъпна група, специализирана в кражби на автомобили. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

Проверяват давали ли са задържаните надзиратели и на други затворници да излизат навън
БГНЕС