Премиерът Димитър Главчев направи коментар по актуални политически теми пред журналисти на фона на откриването на учебната година в София.

"Няма да бъдат забравени българските учители", каза той. 

"Очаквам да бъде подобрено взаимодействието между Изпълнителната власт и ЦИК", каза премиерът по повод предстоящата среща днес между шестима министри и ЦИК. Той припомни, че ЦИК е основният орган, който провежда и организира изборите, а в МС има повече логистична роля. "Аз искам да се засили ролята дотолкова, доколкото да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес. Целта е да се елиминират всякакви възможности за изкривяване на изборния процес", заяви премиерът.

По повод предстоящата работна среща заради наводненията в Европа, Главчев каза: „Природата трудно се спира, но поне да се вземат мерки, ако се случи нещо подобно на това, което виждаме в Централна Европа – да имаме възможност да ограничим щетите. Най-добре е, ако Господ е българин и ни пожали, но само на това не може да се разчита. Изпълнителната власт и институциите трябва да обръщат внимание на превенцията и да бъдат подготвени, защото е по-добре да си подготвен за нещо тежко и да не се случи, отколкото да ти се случи и да не си подготвен“.

За ситуацията около ДПС премиерът коментира, че няма напрежение. "Никакво напрежение няма по темата, повече се политизират тези напрежения, надявам се, че здравият разум ще надделее", каза той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня