/ БГНЕС
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Д.А. по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП). Това съобщиха от прокуратурата.

Искането е във връзка с разследване, образувано на 31 май 2023г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Д.А. в качеството на обвиняем за престъпление.

Прокуратурата иска имунитета на депутат заради опит за блудство с дете

На 12 април 2023 г. Д.А. е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Д.А.

Депутатът Даниел Александров за обвиненията: В дъното на всичко е разводът ми (ВИДЕО)

Припомняме, че наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г., в с. Бистрица, чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвукупление по отношение на дете на 14-годишна възраст.