БСП внесе в деловодството на парламента проект за решение за сваляне на имунитета на Бойко Борисов.

"След като те нищо не правят, той няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

Заместник-председателят на парламента Никола Минчев заяви, че искането е внесено в деловодството. „Оттук нататък е в преценката на председателя на НС дали да разпредели проекта на решение на комисия, или да не го разпредели. По принцип тези, които не се разпределят, са по процедурни, технически и организационни въпроси, този не ми се струва да е на някоя от трите“, отбеляза той и посочи, че председателят на НС следва да прецени как да действа.

"Целта е да се изпълни законът. Мина 5-дневният срок, никой нищо не прави. Целта е дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не се свали имунитета и няма прозрачен и честен процес", заяви по-рано Нинова.

Нинова: Борисов лъже, че сме договорили министрите с първия мандат

"Чухме записите за комисията, която да тупа топката 6 месеца, за да се "изпере" Борисов. Цитирам. Очевидно целта не е да се установи истината, а да спаси Борисов. Прокуратурата няма да се произнася. Съдът ще се произнесе", изтъкна лидерът на БСП.

По думите ѝ Гешев търпи много упреци, че същият главен прокурор пази същите, които сега се обръщат срещу него.

"Разследването за магистралите започна от БСП преди много години. За "Барселонагейт" Елена Йончева направи журналистическо разследване. Той търпи упрек за това, че сега се случват тези неща, но бихме искали да ги доведе до край", заяви тя.