Главният прокурор изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България.

Това съобщиха от държавното обвинение.

Бойко Борисов насаме с Библията и Конституцията (СНИМКИ)

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

Материалите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства.

Борисов категоричен - няма да си даде доброволно имунитета

Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до Република Турция, изготвена от отдел „Международен“ към Върховната касационна прокуратура.

"Няма да си дам имунитета, трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента", това бе лаконичният коментар на Борисов преди дни, когато бе внесено искането на Иван Гешев.